Hidden treasures

Zoals ik in mijn vorige post reeds aangaf, vertel ik vandaag wat meer over dag 2 van ons weekendje Gent en een avondje Brussel.

Na eerst een avondje stappen in Gent begonnen we onze dag met een ontbijtje in ‘Den Hoek af’. En terwijl ik koos voor een sapje en wat brood, begon Eline de dag met een heerlijke yoghurt met vers fruit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Schermafbeelding 2018-02-04 om 18.43.05

Om onze dag wat te kunnen plannen zochten we online wat we zoal konden doen. Een marktje leek ons wel leuk dus zochten we daarop. De beestenmarkt, bloemenmarkt, groenten en fruit markt,.. noem maar op. Blijkbaar vinden ze allemaal plaats in Gent op zondag.

De bloemenmarkt dan maar! Eens aangekomen bleek deze uit drie kramen te bestaan, haha, maar een super schattige oudere man die er bloemen verkocht maakte het helemaal goed. Vervolgens gingen we op zoek naar een leuk plekje voor wat foto’s.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat ik heerlijk vind aan Gent is dat je heel eenvoudig dramatische foto’s kan maken omdat de oude gebouwen en architectuur dit drama al uitstralen. Heerlijk.

Omdat we redelijk laat in bed lagen – en ja, er werd ook een glaasje gedronken – koos ik de volgende dag voor een super comfortabele outfit met weeral een kleurrijke trui. Roos dit keer, om de aandacht wat af te leiden van mijn vermoeide ogen ;).

Mijn favoriete item deze winter is absoluut mijn lange jas van Pimkie. De lengte is geweldig en mag zelf nog iets langer. Daarom wil ik volgende winter investeren in een nieuw topstuk. Ik zag er eentje bij Essentiel Antwerpen, maar helaas was deze al uitverkocht.

Anyway, dat zijn zorgen voor een volgende winterperiode! Nu komt eerst de lente en zomer in aantocht. Iets waar ik zo hard naar uitkijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halfweg de namiddag kwam er een einde aan ons Gent avontuur. Toen kwam le boyfriend me ophalen en vertrokken we richting Brussel!

Ik werd er uitgenodigd door Art ’n Joy . Een super leuk concept, in elkaar gebokst door Eugenia. We spraken af in het Via Via café aan de vismarkt. Een oud gerenoveerd gebouw dat zelf op zondagavond heel wat bezoekers wist te lokken.

Maar goed, meer over Art ’n Joy. Het is een soort workshop waar iedere keer een ander schilderwerk wordt nagemaakt. Kunnen schilderen is hiervoor absoluut geen vereiste. Open staan om nieuwe mensen te leren kennen wel. Gedurende 2 à 3u werk je aan je ‘kunstwerk’ waarvoor al het nodige materiaal voorzien wordt.

Nu ik moet zeggen, toen ik de uitnodiging ontving twijfelde ik even of dit wel iets voor mij zou zijn. Ik hou ervan creatief bezig te zijn. Maar schilderen? Dat is nieuw voor me. Onder het motto collect memories, not things besloot ik toch deel te nemen. En ik vond het onwijs leuk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ok, ik weet uiteraard dat er aan mij geen groot kunstenaar verloren is gegaan :p. Maar ik heb me gedurende 2 à 3u volledig ergens op kunnen concentreren. Iets wat mij al lang niet meer gelukt is in dit overwegend digitale tijdperk!

14 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.